De efficiëntie van gasketels verbeteren met Testo.com

a couple of hair dryers sitting on top of a wall

In de wereld van verwarmingssystemen is nauwkeurige meting van cruciaal belang. Het garandeert niet alleen de efficiëntie en prestaties van gasketels, maar het speelt ook een sleutelrol in de naleving van de gasketel wet, die de veiligheid en milieubescherming bevordert. In deze tijd waar technologie een steeds grotere rol speelt in onze dagelijkse bezigheden, is het geen verrassing dat bedrijven zoals Testo vooroplopen in het bieden van geavanceerde meetoplossingen die een positieve impact hebben op zowel industrie als het milieu. 

Meetinstrumenten

Zoek jij naar eenvoudig te gebruiken meetoplossingen die geschikt zijn voor jouw eigen soort branche Testo.com voorziet van de industriële en ambachtelijke klanten van hoogwaardige meetinstrumenten die dagelijks gebruikt kunnen worden. Testo.com blijft voortdurend up-to-date met de nieuwste technologische ontwikkelingen, en dat betekent snelheid en betrouwbaarheid. Testo.com pioneert in baanbrekende meettechnologieën om de klanten wereldwijd te ondersteunen. Testo.com biedt de perfecte meetinstrumenten voor een breed scala aan metingen, of je nu enkele metingen wilt uitvoeren of een compleet meetsysteem nodig hebt, Testo heeft alles wat jij maar nodig hebt, denk aan: Temperatuur, vocht,  druk, rookgas, luchtsnelheid, elektrisch gereedschap, co2, warmtebeeld camera’s, frituurolietester, datalogger en smart probes.

Wettelijke basis

In het voorjaar van 2019 werd een wetsvoorstel aangenomen met als doel de invoering van verplichte certificering. De goedkeuring van deze gasketelwet vereiste echter aanpassingen in de bestaande regelgeving voordat deze in werking kon treden. Concreet moest het bouwbesluit worden gewijzigd, en deze werd geplubiceerd in de staatscourant, nummer 354. Hoewel de nieuwe gasketelwet oorsponkelijk gepland was om op 1 oktober 2020 van kracht te worden, werd later besloten tot een overgangsperiode van 1,5 jaar. Omdat het niet haalbaar bleek om deze wet tegen 1 april 2022 volledig te implementeren, heeft de minister de ingangsdatum uitgesteld tot 1 januari 2023. Vanaf dat moment wordt het ongecertificeerd aanpassen van een cv ketel strafbaar.

Categorieën: